Rek.+ Hayvan barınak

Yasaklı Site

25 Kasım 2011 Cuma

Perice_den SEVGİYİ İFADE...


SEVGİYİ İFADE EDEBİLMEK

Sevilmek kadar içimizdeki sevgiyi karşı tarafa ifade edebilmek bunu çekinmeden dile getirebilmek hakikaten bir marifettir. İçimizdeki sevgiyi anlatabilmek zor olmasa gerek. 

Dünya kurulduğundan bu güne dek, sevgi bir çok şekilde ve dilde, farklı mekanlarda anlatılmadı mı? 

Biz insanlar sevgiyi şiirlerde, romanlarda, filmlerde hatta en meşhurlarından olan kocaman gövdesi olan ağaçların üzerine isimlerimizin baş harflerini kazıyarak üstüne de bir güzel kocaman kalp yaparak anlatmadık mı? Sevgiyi anlayabilmek ve anlatabilmekten kaçıyoruz kimi zaman. 

Çünkü korkuyoruz zarar görmekten. Ne kadar kolaydır değil mi Seni Seviyorum demek. Tek başına yeterli olur mu bu iki kelime insanlara. Sevgini söylerken davranışlarına da bunu yansıtabiliyorsan budur sevmek aslında… 

Sevgi birliktelik sunar ve birlikte iken daha iyi mücadele edebilmeyi sağlar. Güç verir insana. . Sevgi sadece karşı cinse duyulan sevgi değildir ki!. Anneye babaya, kardeşe, arkadaşına, dostumuza duyduğumuz sevgide var. Kısacası sevginin bin bir rengi ve bin bir çiçeği var.

Sevilmek isterken, sevgini de gösterebilmek lazım. Sadece sevilmeyi beklemek bencillik olmaz mı? Sevilmeyi beklerken sevmeyi de bilmek, sunabilmek, sözlerle davranışlarla ifade edebilmek anlatabilmek gerekir.

Allah tüm varlıkları yaratırken, onları sevgiyle yaratmış, sevmiş ve sevilmeyi de istemiştir. İnsanoğlunun ruhunun derinliklerinde sevgi o saf ve berrak hali ile yerini almıştır. Her insanın sevgiden aldığı lezzetin tadı bir başkadır. Bu lezzet kişilerin yüreklerinin genişliği ile sınırlıdır.
Sevginin evi gönüller değilmidir?. Sevgi olmadıkça insanlar arası ilişkiler pozitif ve devamlı olabilirmi hiç. Bu yüzden bile iyi ki varsın; “ ruhumuzun derinliklerinde, yüreğimizin içinde var olan sevgi.”

Her insan sevgisinin tarifini kendi penceresinden yapmaya çalışır. Sevgiyi ifade edebilmek, gösterebilmek gerçekten bir marifettir. Bu yazıyı bana kaleme aldıran bir dostumun diğer bir arkadaşına duyguyu sevgiyi ifade ederken kullandığı tasvirler ve ifade biçimidir. 

O kadar etkilendim ki, kendisini buradan bir kez daha kutluyorum, sevgiyi bu kadar güzel dile getirdiği için. Hem sevgisini hemde arkadaşını kurduğu cümlelerle nekka güzel anlatıyordu. 
Diyordu ki; 
Sen Manş denizi gibisin okyanusa açılan, uçsuz bucaksız.. Sen bana çıkan milli piyango bileti gibisin. Seni tanımak, seni bulmak nekka güzel cansuyum! Nekka güzel!

Dilerim ki hepimize çıkar sevgi milli piyango bileti!.

Perice__ 






Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok: