Rek.+ Hayvan barınak

Yasaklı Site

25 Ağustos 2014 Pazartesi

HİKAYE Yaramaz çocuk



BİR HAYLAZ YAVRU ÇOCUK ve YAVRUSU ÖLDÜRÜLEN ANNE GÜVERCİN


Güzel bir yaz günü, Doğan elinde sapan evlerinin yakınındaki ağaç kuş avına, çıktı Gözleri radar gibi dikkatli çevreyi tarıyordu. 
Birden arkasında bir ses duydu: 

-Vurma kuşlara  
Döndü, baktı, Seslenen yabancı değildi. Mahalle arkadaşı  Sarper’di :

-Ne  istersin şu küçük  yaratıklardan  bilmem ki?   Ne zararı var  onların  sana ?  Bırak ötsünler,  uçsunlar,  kanat  çırpsınlar. 

Doğan :
-Yine  mi  Sen?   Bu  kaçıncı ?   İşime  karışma demedim,   mi  sana ?   Bak kuşları   ürküttün, kaçıp gittiler. Kuş vurmak yasak mı  yani?  Sarper :

-Yasak tabiî ki, Şu sıralar kuş yavrularının büyüme zamanı.  
Doğan : 
-Amma yaptın  ha Yasakmış. yasak  kim bilecek  benim kuş vurduğumu?  Çevrede bir yığın kuş var.   Bir kuş vursam kuş kıtlığına  kıran girmez  ya, kuş  nesli  tükenmez  ya.  
-Bana  bak Sarper, sen en iyi arkadaşsın, fakat   şu kuş işine karışma dedi  ve  ses çıkarmamaya dikkat ederek  usul, usul ilerlemeye  başladı. Yirmi  metre kadar gittikten sonra bir ağcın altında durdu. Sapanını yukarıya doğru  kaldırdı  iyice nişan aldıktan sonra Sapanındaki taşı fırlattı. Taş hedefini bulmuştu.

Kuş  yere düşerken aynı   anda  havalanan bir başka  kuşun kafasını kopardı. Kendisine doğru yürümekte  olan  Sarper;e dönerek :  
-Nasıldım  ama ?  Tek atış  hedef  on ikiden. Tık  kafa gitti Tüylerini  yoldum mu, küçük bir ateş  yakarım Cızbız  Sonra değme keyfime dedi.

Arkadaşının sözlerine aldırış etmemesine içerleyen Sarper :
-Ne desem ne söylesem boşuna Başkalarının senden daha iyi düşünebileceğini hiçbir zaman  kabul etmezsin zaten. Vurduğun bir yabani, güvercin  yavrusu. Yirmi gam et çıkar, ya çıkmaz. Hem düşünmediğin bir şey var  Bu yere düşerken  kanat  sesleri duymuştuk. Her halde anne güvercin uçan yabani  güvercinler bildiğim kadarıyla kin tutarlar  Yavrusunu  vurmak  hiç iyi yapmadın. 

Dedikten sonra  geriye dönerek  hızlı adımlarla  oradan  uzaklaştı  Doğan daha sonra ağacın kenarına küçük  bir ateş yaktı. Buraya,  gelirken  yavru güvercinin tüylerini yolmuş ve iç organlarını temizlemişti, kuşu  pişirmeye başladı arka  tarafındaki  ağaçlar  dan  birinde  üzgün  ve yaşlı  bir çift  gözün  kendisini  izlediğinin  farkında bile değildi 

Anne  güvercin  bir taraf tan  yavrusunu vuran  çocuğu  seyrederken, bir taraftan  düşünüyordu. Aslında  elinde  bir çocuğun  bize  doğru yaklaştığını  görmesek, duymasak  bile hissederiz. biz kuşlar, ağaç  dalları üzerinde  otururken dalar gideriz. 
Geçmişi düşünürüz. Hatıralar   gözlerimiz  önünde  canlanır Doğru , yanlış   aklımıza gelir.  Çoğu zaman da  hayaller kurarız. Bunlar  genellikle  tadını  damağımız da hissedeceğimiz  hayallerdir.  Biricik yavruma  uçmayı  öğretiyordum. Yavrum çok yorulmuştu. Bir ağacın dalına  koyduk, dinlendi. 

Etrafımdaki ağaçlar  kuş dolu  ve sanırım  çoğu da  benim gibi  hayallere  dalmıştı  Küt  diye  bir ses duydum  ve yavrumun  feryadı  ile  kendime geldim. Baktım  yavrum vurulmuş düşmüş  Kanatları  çırptım  ve uçtu Havada  geniş bir daire  çizdikten sonra  olayın  nasıl olduğunu  yere döndüm  Çevrede  kuş yoktu, hepsi kaçıp  gitmiş. 

Olayın  nasıl olduğunu  sorar,  öğrenirim  Neyse  bırakayım şimdi  bunları  düşünmeyi  Yavrumu vuran çocuk  kalktı  göz kaybetmeden takip edeyim. 

Evinin nerede olduğunu öğrenirim  hiç olmazsa. Doğan  yolda gördüğü  bir arkadaşı  konuştuktan sonra oturdukları  apartmanın kapısından  içeriye girdi daire dördüncü  kattaydı. 
Anne güvercin  karşı sokak ta bir apartmanın  çatısında  saatlerce bekledi.  Akşam olunca  odaları, salonları  ışıkları  yanmaya başladı. Yavrusunu  vuran çocuğun girdiği  binanın oda ve salonlarını  kontrol etmeye başladı. 

Onun  son derece  neşeli halini içini  sızlattı  ve korkunç bir takip altındaydı. Eğer  kuş vurmaya devam ederse.   Anne güvercin belki peşimi bırakır  diye düşündü. Zaten sapanını  anne güvercin ile boğuşurken düşürdü. Bundan sonra  felaketin neresinden dönerse iyi olur. 

Doğan  bir daha kuş vurmayacağına  söz verdi.  Anne güvencin Doğan ile yaptığı mücadeleden sonra  yerde bulduğu  sapanı  kimsenin  onu bulamıyacağı bir çukura gömdü. Günler çok sakin ve olaysız geçti.  Doğan verdiği sözü  tutu.   Bir daha  onu  kuş vururken  gören olmadı.

Zerrince__

BENZER KONULAR 
Nasrettin Hoca
İnsan sevgisi üzerine
Dolunay
Engelliler bir toplumun aynasıdır
Engel terörünü durdurun
Sorgulamayın, çözüm üretin
Yaramaz çocuk (Masal)
Adile Teyzeden masallar 
Sebze ve Meyvelerle yapılan heykelcikler





Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok: